Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

В районі Бахмута ЗСУ наступають і обороняються водночас – Генштаб (карта)

Сили оборони вже звільнили майже 50 кв. км. українських територій, зокрема минулого тижня ЗСУ очистили від окупантів ще 3 кв. км.

Наразі військові досить ефективно працюють у районі Кліщіївки на Бахмутському напрямку та просуваються вперед.

Про це розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, передають Вчасні Новини.

За його словами, військові досить ефективно нині працюють на цьому напрямку.

«Завдають противнику дуже важких, суттєвих, відчутних втрат. Ворог з боями продовжує відходити. Зокрема, маємо успіхи зокрема і на кліщіївському напрямку, продовжуємо просування», – наголосив він.

Минулого тижня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що на Бахмутському напрямку росіяни захищаються та намагаються стримати просування українських військових. Спроби відновити втрачені позиції в окупантів провалюються. Мова йде про відбиті у ворога позиції у районах Кліщіївки, Курдюмівки, Озарянівки Донецької області.

«Загалом звільнено під Бахмутом 47 кв.км. Протягом минулого тижня звільнена площа збільшена на 3 кв.км», – зазначила Маляр.

Раніше Євлаш повідомляв, що просування ЗСУ в районі Бахмута ускладнено щільним мінуванням території. Війська рф використовують протитанкові й протипіхотні міни, мінують лісосмуги, посадки та дороги.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.