Харківські вузи напрацюють пропозиції щодо збереження та розвитку освітнього потенціалу області – Синєгубов

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зустрівся з ректорами вишів та закликав їх підготувати спільні пропозиції щодо преференцій для вищих навчальних закладів регіону.

“Зараз наше завдання, незважаючи на війну, розвивати освітній потенціал області. Ми вже проводимо спільні наради з Офісом Президента, Кабміном, аналізуємо пошкодження інфраструктури, розробляємо пріоритетність оновлення. Закликаю ректорів напрацювати спільні пропозиції до профільного Міністерства з преференцій для закладів вищої освіти Харківщини”, – написав Синєгубов у своєму телеграм-каналі.

За його словами, планується створити єдиний орган на базі одного з внз, який опрацьовуватиме пропозиції для подальшого спільного звернення до Кабміну.

“Ці ініціативи будуть верифіковані всіма навчальними закладами області. Ми відстоюємо спільну позицію! Є підтримка народних депутатів України, тому питання освіти порушуватимемо і в профільних комітетах”, – написав Синєгубов.

“Найголовніше – це зберегти освітні кадри, талановитих студентів та відновити зруйновану окупантами матеріально-технічну базу. Разом ми це зробимо!”, – підсумував голова ОВА.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.