Донецька областьЕвакуаціяНовини

В Донецькій ОВА назвали кількість людей, які залишаються на підконтрольній території Донеччини

До початку повномасштабного вторгнення на підконтрольних територіях Донеччини проживав 1 мільйон 973 тис. мешканців.

За період з 26 лютого, відколи розпочались евакуаційні заходи, і до 1 листопада цього року з небезпеки врятували 1 мільйон 345 цивільних. З них — 161 тис. 750 дітей та 41 тис. 800 осіб з інвалідністю.

Про це заявив начальника відділу оперативно-чергової служби, зв’язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Петлін Дмитро на брифінгу передають Вчасні Новини.

Він зазначив, що станом на цей час на підконтрольній території Донеччини залишається 522 тис. осіб.

Евакуація продовжується, й від 18 квітня 2023 року людей вивозять до Житомирської області, а самі евакуаційні дії проводять один раз на 8 днів. Людей забезпечують безкоштовним житлом, разовою грошовою допомогою, щомісячними виплатами, а також гуманітарною та психологічною допомогою.

Під час евакуаційних дій виникають труднощі з тим, що мешканці не мають бажання виїжджати, особливо з територій, де складна і небезпечна ситуація. Зокрема, Петлін зазначає, що примусова евакуація дітей — це першочергово батьківський обов’язок, адже йдеться про безпеку життя дітей. Примусова — означає не насильна евакуація, вона відбувається в присутності батьків чи опікуна.

Водночас в населених пунктах Донеччини, де діє примусова евакуація дітей, залишається 185 неповнолітніх, це: Торецьк, Щербинівка, Петрівка, Неліпівка, Єлизаветівка, Очеретне.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.