ВійнаВійна в УкраїніНовини

ООН: За 500 днів в Україні загинуло втричі більше цивільних, ніж за 8 років війни на сході

Наразі офіційно підтверджено загибель понад 9 тисяч цивільних, зокрема понад 500 дітей, із моменту нападу росії 24 лютого 2022 року.

Моніторингова місія Організації Об’єднаних Націй з прав людини, яка працює в Україні з 2014 року, заявила, що за останні 500 днів загинуло втричі більше цивільних, ніж за всі попередні вісім років бойових дій на сході України.

Про це йдеться у повідомленні організації, передають Вчасні Новини.

Там зазначили, що змогли підтвердити загибель понад 9 тисяч цивільних, зокрема понад 500 дітей, із моменту нападу росії 24 лютого 2022 року. Водночас там попередили, що реальна кількість жертв може бути набагато вищою.

В організації зауважили, що загальна щомісячна кількість загиблих і поранених цивільних зменшилася на початку 2023 року в порівнянні з 2022 роком, але у травні та червні їхня середня кількість знову зросла.

Моніторингова місія нагадала про останній напад окупантів 27 червня, коли 13 цивільних, зокрема четверо дітей, загинули внаслідок ракетного удару по торговому району у Краматорську.

Через кілька днів після тієї атаки ще один ракетний удар убив 10 цивільних у Львові. За два тижні кількість загиблих серед цивільних стала однією з найвищих із початку російського вторгнення.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.