Події

На звільнених територіях уряд розробляє такі ж програми підтримки, як і для внутрішніх переселенців

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що на звільнених територіях уряд розробляє такі програми підтримки, які працюють і для внутрішніх переселенців.

“Наразі фокус уваги уряду також зосереджений на допомозі наших громадян на територіях, які нещодавно були деокуповані. По-перше, на звільнених територіях ми розробляємо такі ж програми, які працюють і для внутрішніх переселенців”, – сказав Шмигаль у своєму зверненні у четвер увечері.

Також за словами прем’єра, у ці регіони прямують їжа, ліки, товари першої необхідності.

“Ми закупили продуктових наборів на 4,7 млрд грн, і тисячі з них уже безкоштовно роздано нашим людям у прифронтових та звільнених містах”, – додав він.

Другим напрямком, за словами Шмигаля, є першочергове відновлення звільнених міст.

“Поетапний план готовий. Уряд уповноважив “Укрзалізницю” за рахунок державного бюджету замовляти всі основні товари для невідкладних потреб, зокрема, будівельні матеріали. Держава надасть необхідні засоби для закупівлі вікон, дверей, брусів, дощок та інших необхідних товарів для екстреного відновлення житла”, – зазначив він.

Прем’єр також заявив, що уряд веде переговори з американськими партнерами та українськими виробниками, щоб забезпечити звільнені території модульними будинками.

“Звичайно, найважливіший етап нашої роботи – відновлення критичної енергетичної інфраструктури. Електроенергія, вода, газ. Роботи вже розпочалися. Там, де були незначні пошкодження, вдалося відновити світло та воду. На жаль, є міста і села, де ця енергетична інфраструктура знищена майже повністю, тож роботи займуть якийсь час. Але на це кинуть усі необхідні сили, зокрема з інших регіонів”, – констатував Шмигаль.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.