Без категорії

Орбан назвав ситуацію на Донбасі російсько-українською війною у прощальному листі до Меркель

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав прощального листа до Ангели Меркель, яка залишила посаду канцлера Німеччини. У ньому він уперше назвав ситуацію на Донбасі російсько-українською війною.

Текст листа опубліковано на сайті угорського прем’єра 6 грудня, передає НВ.

«Ми разом працювали над тим, щоб упоратися з фінансовою кризою 2010 року, боролися за Європейський Союз та безпорадно спостерігали початок трагічної для Європи російсько-української війни», – йдеться у листі.

Редакція Infopost не знайшла жодної згадки про те, щоб Віктор Орбан називав ситуацію в Україні війною, а тим більше російсько-українською війною у своїх публічних висловлюваннях з 2014 року.

Також зазначається, що формулювання «російсько-українська війна» не часто зустрічається в прямих промовах угорських політиків або лідерів країни. Таке формулювання не часто обирають навіть найліберальніші та прозахідні угорські медіа, віддаючи перевагу «конфлікту на Донбасі», «конфлікт на сході України», і як максимум «російсько-український конфлікт».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.