Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Кириленко розповів про масштаби руйнувань на Донеччині

Окупанти не можуть добитися результатів на полі бою, тому використовують тактику випаленої землі. Наразі під контролем української влади знаходиться 51% території Донецької області. Тут проживають 492 тис. людей.

Про це розповів голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко під час онлайн-брифінгу, організованого Центром аналізу європейської політики (CEPA) у США, передає «Голос Америки».

«рф просто демонструє всьому світу та Україні свою нелюдяність, і те, що для них будь-які правила війни, міжнародні конвенції просто неписані, що вони їх не дотримувались і не будуть дотримуватись. І саме їхня злість і неспроможність досягти результату проявляється в тому, що вони нищать цивільні міста як по лінії фронту звісно, фактично вся лінія фронту на Донеччині зруйнована, так і відносно віддалені від лінії фронту міста, населені пункти невеличкі, вони руйнуються рф з усіх видів озброєння, які в них є», – сказав Кириленко.

Російські загарбники під час повномасштабного вторгнення в Україну зруйнували у Донецькій області близько 81,5 тис. приватних житлових будинків. Крім того, повністю знищили або частково пошкодили 5,4 тис. багатоквартирних будинків.

Окупанти зруйнували понад 1300 об’єктів соціальної інфраструктури в регіоні, серед яких лікарні, школи та дитячі садочки. Крім того, ворог знищив 90 об’єктів транспортної інфраструктури, зокрема мостів, розв’язок і переправ.

«Це фактично найбільша цифра руйнувань в Україні, які війна принесла саме на Донеччину, але саме Донеччина є ключовим форпостом, який стримує ворога», – зауважив Кириленко.

Наразі найбільш інтенсивні бої на Донеччині тривають на Бахмутському, Мар’їнсько-Вугледарському та Лиманському напрямках.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.