«Жест доброї волі»: рф виходить з Херсону та залишає правий берег Дніпра

Командувач терористичних військ рф в Україні Суровікін оголосив, що армія РФ вимушено залишає Херсон. Це був єдиний обласний центр, який загарбникам вдалося окупувати з початку повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого.

Про плани залишити Херсон Суровікін заявив під час доповіді міністру оборони рф Сергію Шойгу сьогодні, 9 листопада.

Він заявив, що російське угруповання на правобережжі Херсонщини стримує українські атаки і нібито завдає противнику важких втрат. Водночас додав, що і місто Херсон, і найближчі населені пункти зараз «не можуть повноцінно постачатись і функціонувати».

За його словами, «доцільно організувати оборону по лівому берегу ріки Дніпро. Тримати угруповання на правому березі безперспективно». І підсумку своєї промови Суровкін попросив Шойгу дозволити відвід військ з Херсону.

«Приступайте до відводу військ», – скомандував Шойгу.

Наразі російськи війська починають евакуацію військ на Лівий берег Дніпра. Таким чином вони залишають місто Херсон, раніше окуповану частину Миколаївської області та окуповану правобережну частину Херсонської області. Очевидно, країна-окупант вирішила зробити черговий «жест доброї волі», вивівши війська перед ймовірним контрнаступом ЗСУ.

Зазначимо також, що сьогодні стало відомо про те, що «трагічно» загинув «заступник голови» окупованої Херсонської області Кирило Стремоусов. Російські Telegram-пабліки та новини пишуть, що смерть настала унаслідок дорожньо-транспортної пригоди на Херсонщині.

Нагадаємо, що місто Херсон та Херсонська область були окуповані 2-3 березня 2022 року. Збройні сили України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.