Донецька областьЕкологіяНовини

На Лиманщині відновлюють ліси, що постраждали під час бойових дій

На території державного підприємства «Лиманське лісове господарство» днями було проведено посадку лісових культур. Відновлення лісу проводилося на ділянці, яка була знищена внаслідок бойових дій у 2022 році.

Загалом на площі 6,0 га висадили близько 16 000 саджанців сосни звичайної із закритою кореневою системою.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на ДП «Лиманський лісгосп».

Зазначається, що посадковий матеріал був вирощений у Львівському лісовому селекційно-насіннєвому центрі, за допомогою автоматизованої лінії виробництва шведської компанії BCC AB. Однак вирощувався він із насіння зібраного у лісах саме Лиманського лісгоспу. Для зручної та швидкої посадки культур із закритою кореневою системою використовували посадкові труби Pottiputki, адже вони є найефективнішим інструментом для ручного висаджування.

«Підприємство вже котрий рік використовує для відновлення лісу саджанці саме із закритою кореневою системою, бо вони мають кращу приживлюваність та дають змогу відтворити ліси в стислі терміни. Це найкращий вибір для вирощування здорового та стійкого лісу», – кажуть лісовики.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.