CуспільствоЕкономікаНовиниСубсидія

Субсидія в «Дії» в кілька кліків: покрокова інструкція

В Україні спрощують оформлення субсидій на комунальні послуги завдяки порталу «Дія». Зазвичай, щоб подати заявку на її отримання, потрібно заповнити розширену форму на 21 пункт. Незабаром цей сервіс матиме всього 7 кроків, а сама процедура займатиме до 10 хвилин.

Українці вже зараз можуть приєднатися до тестування послуги.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Вчасні Новини.

Субсидію призначають людям, дохід яких не дає змоги самостійно платити за житлово-комунальні послуги. В галереї перелік, хто може отримати допомогу. 

Щоб долучитися до бета-тестування послуги, потрібно заповнити форму у чат-боті «Запис на бета-тестування Дії».

Як оформити субсидію через «Дію»

Скористатися такою можливістю можуть українці, які мають картку платника податків (РНОКПП) у «Дії» та підстави для отримання субсидії, а також не отримували субсидію раніше.

Щоб оформити субсидію в «Дії» необхідно авторизуватися на порталі diia.gov.ua. за допомогою електронного підпису або BankID. Після цього обрати в меню «Послуги» розділ «Пенсії, пільги та допомога» та пункт «Заява на субсидію».

У заяві потрібно вказати адресу, за якою хочете отримати субсидію та зазначити, чи маєте заборгованість за комунальні послуги. Потім необхідно обрати, на які саме ЖКП потрібна пільга.

Також у заяві вказуються:

  • номер особового рахунку,
  • назву організації, яка надає послугу,
  • чи є лічильники,
  • інформація про доходи усіх членів домогосподарства, які фактично проживають за зазначеною адресою, окрім тих, інформація про яких є в держреєстрах.

У разі необхідності треба завантажити й такі документи для додаткової інформації, як: довідка про доходи, договір оренди, документи, які підтверджують перебування особи в складних життєвих обставинах тощо.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.