Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Доба на Донеччині: поранено двоє цивільних

Протягом минулої доби, 8 листопада, окупанти здійснили 16 атак на цивільне населення. Ворог застосовував РСЗВ «Град», артилерію, танки. Двоє мирних жителів отримали поранення – в Авдіївці та селі Олександропіль.

Під ворожим вогнем перебували 9 населених пунктів: міста Авдіївка, Залізне, смт Іллінка, Курахівка, Курдюмівка, Південне, села Орлівка, Олександропіль, Соловйове.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на поліцію Донеччини та інформацію Донецької ОВА.

«Пошкоджено 17 цивільних об’єктів: 16 житлових будинків, лінії електропередач. Авдіївка витримала 7 ворожих атак. Росіяни били по місту з артилерії й танків  – поранили людину. Внаслідок артобстрілу в селі Олександропіль травмовано 60-річного чоловіка. Курахівку росіяни накрили з артилерії. Пошкоджено щонайменше 11 приватних осель і ЛЕП», – повідомляють поліцейські.

Крім того, на Волноваському напрямку пошкоджено 2 будинки у Максимівці Вугледарської громади.

На Горлівському напрямку пошкоджено 7 будинків у Торецькій громаді: 5 у Залізному і 2 у Південному. У Часовоярській громаді пошкоджені 2 багатоповерхівки, приватний будинок і промислова будівля.

На Лисичанському напрямку пошкоджено будинок у Серебрянці Сіверської громади.

Ситуація уздовж лінії фронту на Донеччині

За даними Генштабу України, на Лиманському напрямку противник вів штурмові дії біля Стельмахівки та Новоєгорівки Луганської області, успіху не мав.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили близько 10 атак окупантів в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Сили оборони України продовжують завдавати ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

«На Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону та завдають загарбникам значних втрат. Противник вів штурмові дії південно-східніше Новокалинового, Авдіївки, Первомайського Донецької області, де українські захисники відбили 9 атак ворога», – ідеться в повідомленні.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки. Тут Сили оборони відбили понад  25 атак.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії південніше Золотої Ниви та Старомайорського Донецької області.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.