CуспільствоДонецька областьНовини

Близько 50 жителів Донеччини щотижня змушені їхати до іншої області, щоб оформити паспорт

У Донецькій області неможливо оформити паспорт громадянина України чи паспорт для виїзду за кордон. У регіоні досі не працює міграційна служба, бо вся область з міркувань безпеки відключена від реєстру. І поки що відновлення роботи не планується.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на в.о. начальника Донецької обласної  військової адміністрації Ігора Мороза.

 «На жаль, зараз на Донеччині неможливо отримати паспорт чи статусне посвідчення, але ця потреба нікуди не зникла — близько 50 людей щотижня звертаються з цією проблемою і вони вимушені їхати в сусідні області, щоб отримати необхідні документи. Наразі Державна міграційна служба не готова поновити роботу демографічного реєстру в Донецькій області, але ми продовжимо працювати в цьому напрямку — наші люди заслуговують на гідну взаємодію із державою», – розповів Мороз.

З 1 вересня у Добропіллі Донецької області поновили надання ряду послуг з обслуговування державного та закордонного паспортів. Зокрема, тут надавали такі послуги, як:

  • вклеювання фотокартки до паспорта громадянина України у формі книжечки (зразка 1994 року) по досягненню відповідного віку;
  • продовження строку дії паспорта громадянина України для виїзду за кордон, термін дії якого закінчився;
  • внесення до паспорта громадянина України для виїзду за кордон інформації щодо неповнолітніх дітей.

Проте вже з 09 вересня  2023 року з технічних причин відділок призупинив свою роботу. У Міграційній службі пообіцяли повідомити, коли роботу буде відновлено.

Тож жителі Донеччини можуть звернутись до найближчої міграційної служби в іншій області.  Перед поїздкою бажано зареєструватись в електронній черзі на сайті Державної міграційної служби України.

«Заходите на сайт Державної міграційної служби, шукаєте, наприклад, Харківську або Дніпропетровську область, дивитесь територіальні підрозділи, які працюють. І до будь-якого можете звернутись», – розповів Олександр Запорожець головний спеціаліст відділу зв’язків з громадськістю та ЗМІ.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.