Донецька областьІнформаційна війнаНовини

На Донеччині нейтралізовано 11 російських кібератак на держустанови та військові об’єкти

Упродовж цього року на Донеччині українські кіберфахівці нейтралізували 11 російських кібератак на держустанови та військові об’єкти. Крім того, ліквідували їх наслідки на державні установи, об’єкти критичної інфраструктури та військові об’єкти.

Про це сказала керівниця пресслужби ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа на брифінгу, передають Вчасні Новини.

Вона зазначила також, що департамент кібербезпеки СБУ володіє інформацією, що росія створює національну систему кібернападу, впроваджуючи відповідні предмети в освітні програми навчальних закладів, щоб залучати до хакерської діяльності навіть студентів.

«І це звичайно проводиться під контролем російських спецслужб. Тобто тепер мова йде не тільки про кадрових спецслужбівців, а й про те, що в освітніх закладах вже викладають предмет «кібератака на цивільну інфраструктуру». Росіяни хочуть наростити масштаби атак і кількість людей, які можуть це професійно робити. І, до речі, навчають, як атакувати не лише українські системи, а і системи країн-партнерів», – сказала Прищепа.

Працівниця СБУ додала, що наразі тисячі російських хакерів і кіберзлочинців, наняті росією, працюють проти України та фінансуються спецслужбами рф.

«Їхні мотивації – це не хакер за ради грошей, а знищення української держави», – підкреслила Прищепа.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.