Наука та освітаНовини

В УЦОЯО розповіли про нововведення, які стосуються вступної кампанії 2024

Вступна кампанія-2024 відбуватиметься за особливою процедурою – Верховна Рада прийняла відповідний закон.

Про це повідомляють в Українському центрі оцінювання якості освіти, передають Вчасні Новини.

8 листопада Рада підтримала законопроєкт №10092 «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року».

«Цим документом передбачено внесення змін, що врегульовують питання завершення навчального року в системі загальної середньої освіти та проведення вступної кампанії до закладів вищої і фахової передвищої освіти», – повідомляють в УЦОЯО.

Вступні випробування на бакалаврські програми до вишів буде проведено в форматі національного мультипредметного тесту  (НМТ) на комп’ютерній основі. У межах НМТ кожен учасник буде виконувати завдання із чотирьох навчальних предметів, три з яких є обов’язковими (українська мова, математика та історія України), а один – на вибір з переліку (українська література, іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська), біологія, хімія, фізика, географія). Предмет за вибором вступник зазначатиме під час реєстрації для участі в НМТ.

Нині Міністерство освіти і науки України розробляє Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2024 році, тобто документ, який деталізує модель вступної кампанії-2024.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.