Іноземні фахівці стикаються з підступними методами мінування на території України

Розміновувати Україну сьогодні допомагають близько тисячі іноземні фахівців, які мають досвід розмінування у Косові, Іраку, Хорватії…

Але саме на території України вони стикнулися з настільки підступними методами мінування, яких досі не зустрічали у своїй практиці.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Мері Акопян на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Вона зазначила, що наразі в Україні працює величезна команда іноземних фахівців, яка допомагає у розмінуванні території України.

«До тисячі іноземних спеціалістів залучені до розмінування України. Маємо величезну команду «The HALO Trust», поляків, швейцарців, датчан.  Це приблизно 800 саперів, піротехніків, які працюють у різних регіонах України», – сказала Акопян.

Заступниця міністра МВС також повідомила, що всі вони – досвідчені фахівці, які вже мають великий досвід розміновування у Косові, Сербії, Хорватії, Іраку.

Але під час своєї робити на території України вони стикаються з такими підступними методами мінування, яких  досі не зустрічали у своїй практиці.

«Коли на протипіхотну міну ставиться протитанкова міна, і це маскується. Фахівці починають діяти з протитанковою міною і під нею підривається протипіхотна міна. Раніше це був невідомий досвід, яким ми ділимося і навчаємо іноземних піротехніків», – зазначила заступник міністра.

За оцінками фахівців, наразі заміновано близько 30% території України й потрібно від 7 до 10 років, щоб знешкодити вибухові предмети.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.