На Донеччині затримали енергетика, який перенаправляв електрику до баз окупантів

Колишній працівник електромереж після тимчасової окупації частини Донецької області відключив електроживлення районного центра і перенаправив електрику на потреби окупантів.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що співробітники СБУ викрили колаборанта в результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Донецької області. Поплічником ворога виявився колишній працівник місцевих електромереж, якого призначили «керівником» РЕС Краснолиманського району. Тоді воно підпорядковувалось так званому «міністерству вугілля та енергетики» терористичної організації «днр».

«Перебуваючи на «посаді» зловмисник «від’єднав» районний центр від електроживлення і перенаправив його на потреби окупаційних угруповань РФ. Щоб набрати «штат» і провести технічні заходи, він налагодив співпрацю з представниками «регіональної енергопостачальної компанії» тимчасово окупованої Горлівки. Знеструмивши місто, рашисти забезпечували енергопостачання своїх окупаційних органів, військових баз та складів зі зброєю і боєприпасами», – йдеться в повідомленні.

Після звільнення Лиману від російських загарбників зловмисник намагався втекти з міста, але співробітники СБУ своєчасно викрили і затримали його.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили чоловікові про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.