НовиниРускій воєнний корабель

Німецька компанія Rheinmetall відкриває завод бронетехніки в Україні

Німецький концерн Rheinmetall планує будувати та ремонтувати танки в Україні. Завод планують запустити на заході країни вже за 12 тижнів.

Про це повідомив гендиректор компанії Армін Паппергер в інтерв’ю CNN, передають Вчасні Новини.

Компанія також навчатиме українців обслуговувати танки та іншу броньовану техніку, виготовлену на заводі, який буде розташований у західній частині країни.

«Українці повинні допомагати собі самі, або їм завжди доведеться чекати на допомогу європейців чи американців протягом наступних 10 чи 20 років… це неможливо», – зауважив Паппергер.

Читайте також: В Україні почалось будівництво заводу з виробництва Bayraktar

Паппергер також підкреслив, що фабрику можна захистити від російського нападу.

«Зараз [в Україні] є багато заводів, які виробляють продукцію військового призначення. Це просто ще один — і ми також можемо захистити його», — сказав він.

Зазначимо, що державний концерн «Укроборонпром» та німецька компанія Rheinmetall уклали угоду про стратегічне партнерство у травні 2023 року. Згідно з нею, основою та першим кроком для співпраці є технічне обслуговування й ремонт броньованої техніки, переданої Україні.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.