Для переселенцівНовини

Дистанційно не буде: «Ощадбанк» розпочинає фізичну ідентифікацію ВПО

«Ощадбанк» оголосив про відновлення процедури фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соціальної допомоги, що належать до ВПО.

З 1 вересня пройти ідентифікацію можна буде тільки особисто з’явитись у будь-яке відділення «Ощадбанку». Тим, хто її не пройде, банк заблокує виплати.

Про це йдеться у офіційному повідомленні фінустанови, передають Вчасні Новини.

«Ощадбанк» попереджає, що зупинятиме видаткові операції за картковим рахунком, якщо одержувач не пройде фізичну ідентифікацію. Після проходження внутрішньо переміщеною особою фізичної ідентифікації за встановленою процедурою видаткові операції за рахунком автоматично розблоковуються банком не пізніше наступного календарного дня.

«Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №637 від 05.11.2014 пенсіонерам – внутрішньо переміщеним особам, які мають електронне пенсійне посвідчення (ЕПП), та одержувачам соціальної (адресної) допомоги – внутрішньо переміщеним особам необхідно проходити фізичну ідентифікацію в будь-якому відділенні Ощадбанку кожні шість місяців. До отримання ЕПП пенсіонери – внутрішньо переміщені особи мають проходити фізичну ідентифікацію в будь-якому відділенні Ощадбанку кожні три місяці», – ідеться в повідомленні.

Процедура ідентифікації, як і раніше відбувається в три етапи. Потрібно:

1) Особисто звернутися до будь-якого відділення «Ощадбанку».

2) Пред’явити одночасно основну платіжну картку або основний ЕПП та паспорт або інший документ, що посвідчує особу.

3) Після цього пенсіонером або одержувачем соціальної допомоги операції проводиться отримання готівки або перегляд залишку коштів на рахунку через касовий POS-термінал (тобто виконання операції, яка передбачає введення особою ПІН-коду) або встановлення/зміни ПІН-коду з використанням основної платіжної картки або основного ЕПП.

За відсутності проходження фізичної ідентифікації одержувачами пенсій або соціальних виплат з числа внутрішньо переміщених осіб «Ощадбанк» зупинятиме видаткові операції за картковим рахунком.

Після проходження внутрішньо переміщеною особою фізичної ідентифікації за встановленою процедурою видаткові операції за рахунком автоматично розблоковуються банком не пізніше наступного календарного дня.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.