ВійнаРускій воєнний корабель

Кулеба: Припиніть розповідати про «провокування» путіна

Деякі міжнародні ЗМІ почали поширювати інформацію про нібито «відповідь путіна на провокації» з Кримським мостом. І що сьогоднішні ракетні обстріли є наслідком.

Але російський диктатор Володимир Путін вдався до масованого обстрілу України 10 жовтня не через вибух на Кримському мості. Такі атаки були і раніше.

Про це написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в Twitter.

Він наголосив, що путін перебуває у відчаї через успіхи України на фронті. Тож ракетним терором намагається змінити темп війни на користь РФ.

«Ні, Путіна «Кримський міст» не «спровокував» розв’язати ракетний терор. До мосту Росія теж постійно завдавала ракетних ударів по Україні. Путін у відчаї через поразки на полі битви та використовує ракетний терор, щоб спробувати змінити темп війни на свою користь», – написав він.

Кулеба підкреслив, що ця нісенітниця про «провокацію» Путіна повинна припинитися. І нагадав, що диктатор не потребує «провокацій» для вчинення жахливих злочинів.

«Прошу міжнародні ЗМІ припинити перекладати провину на жертву агресії, припускаючи, що Путін «відповідає» або його «провокують», – додав міністр.

Водночас сам президент рф, як завжди, вдався до брехні та перекладання відповідальності за скоєні злочини. Він спробував розповісти світові, що сьогоднішній масований обстріл України з усіх видів зброї – це «відповідь». Диктатор заявив, що росія нібито завдала ударів «високоточною зброєю» по українських об’єктах енергетики, військового управління та зв’язку.

«За пропозицією Міноборони РФ і за планом Генштабу Росії завдано масованого удару високоточною зброєю великої дальності повітряного, морського та наземного базування по об’єктах енергетики, військового управління та зв’язку України», – заявив він.

Крім того, вчергове вдався до шантажу, пригрозивши у разі «продовження проведення терактів на «території РФ» відповіді з боку країни-агресора. Вони нібито будуть жорсткими і «за масштабами відповідатимуть рівню загроз», що створюються для Росії.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.