Російські літаки обстріляли білоруський населений пункт на кордоні з Україною, щоб втягнути ЗС РБ у війну – Командування ПС ЗСУ

Російські літаки в п’ятницю завдали авіаудару по білоруському населеному пункту Копані, розташованому неподалік українсько-білоруського кордону, для того, щоб втягнути армію Республіки Білорусь у війну з Україною, повідомляє пресслужба Командування Повітряних сил Збройних сил України.

“Сьогодні о 14.30 від ДПС (Держприкордонслужби – ІФ) надійшла інформація, що російські літаки вилетіли з аеродрому Дубровиця (Білорусь), зайшли на територію України, розвернулися над нашими н. п. Городичі та Тумені, після чого завдали вогневого ураження по населеному пункту Копані (Білорусь)”, – ідеться в повідомленні, оприлюдненому у фейсбуці.

У ньому уточнюється, що наразі 9-й прикордонний загін спостерігає зайняття цього населеного пункту ворогом.

“Це провокація! Мета – втягнути Збройні сили Республіки Білорусь у війну з Україною”, – підсумували в ПС ЗСУ.

При цьому в Держприкордонслужбі України уточнили, що, крім ударів по Білорусі, під обстріл російських літаків потрапила й українська територія.

“Штурмовики СУ, із зальотом на територію України з Білорусі, здійснили бомбардування української території, після чого завдали авіадуадарів по території РБ. Заліт двох літаків із сусідньої держави фіксували прикордонні наряди на ділянці відділу “Дубровиця”, що на Рівненщині”, – інформують у ДПС.

У Службі безпеки України вже відреагували на дії російської армії.

“Офіційно заявляємо: українські військові не планували й не планують вчиняти жодних агресивних дій щодо Республіки Білорусь! Звертаємося до білоруського народу – не дайте використати себе у злочинній війні! Адже ви ніколи не були окупантами та вбивцями! Не ставайте ними й зараз заради інтересів Кремля”, – закликали в українській спецслужбі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.