CуспільствоЗдоров'яМедицинаНовини

В Україні готуватимуть більше медиків, реабілітологів та соцпрацівників

Повномасштабна війна змінила ринок праці в Україні. Тож держава замовить цього року більше спеціальностей, яких бракує. Найбільша потреба зараз — у медиках, реабілітологах та соцпрацівниках.

Про зміни у державних замовленнях повідомляє прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Повномасштабна війна змінила ринок праці в Україні. Сьогодні наша держава потребує більше фахівців у медичній та соціальній сферах. Їх підготовка має розпочатися вже зараз», — зазначає Денис Шмигаль.

Усі необхідні міністерства отримали завдання опрацювати можливість збільшити державні замовлення на підготовку медиків, реабілітологів та соцпрацівників уже з цього навчального року.

«Водночас держава продовжує розвивати професійно-технічну освіту. Відновлення України стане наймасштабнішим проєктом з часів Другої світової, тож на саперів, будівельників та інші дотичні професії буде найвищий запит на ринку праці», — сказав Денис Шмигаль.

Щоб абітурієнти та їхні батьки змогли своєчасно ознайомитися зі спеціальностями, яких зараз найбільше потребує держава, очільник уряду дав завдання подати державне замовлення на наступний навчальний рік у вересні 2023-го.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.