Колишнім топменеджерам Приватбанку повідомили про підозру в розтраті 136 млн грн

Трьом ексвисокопосадовцям ПАТ КБ «Приватбанк» повідомили про підозру в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем. Йдеться про розтрату 136 млн гривень.

Про це йдеться в повідомленні Офісу Генерального прокурора, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Сповіщення про підозру погодила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова. Три колишніх високопосадовці підозрюються у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, зокрема, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, та у службовому підробленні. 

Одним із підозрюваних фігурантів справи про Приватбанк є Володимир Яценко, котрий у 2016 році був першим заступником голови правління фінустанови. Саме його вчора, 

22 лютого, зняли з літака, коли він намагався покинути територію України.

Читайте також: Бутусов: Венедіктова підписала підозру соратнику Коломойського, але стався витік інформації

«Слідством встановлено, що у грудні 2016 року троє колишніх високопосадовців банку, усвідомлюючи, що ПАТ КБ «Приватбанк», з урахуванням позиції власників його істотної участі, у найближчий час буде визнаний неплатоспроможним та перейде під контроль держави, та розуміючи, що у зв’язку із цим з 19 грудня 2016 року вони втратять контроль над грошовими коштами банку, підготували та реалізували злочинний план розтрати грошових коштів фінустанови. Він полягав у протиправному нарахуванні і виплаті додаткової винагороди – індексованої комісії у зв’язку із ростом курсу гривні до долару США на користь пов’язаної з банком юридичної особи по наявним депозитним договорам з нею. При цьому виплата такої комісії цими депозитними договорами та додатковими угодами до них не передбачалась», – йдеться в повідомленні.

Крім того, додається, що для прикриття розтрати грошових коштів «Приватбанку» підозрювані вирішили надати цим банківським операціям вигляду законних. Для цього вони, «посилаючись на начебто заздалегідь прийняте і погоджене рішення кредитного комітету банку від 2014 року, насправді підроблене «заднім числом», та на рішення кредитного комітету банку від 16 грудня 2016 року, якими нібито ухвалено рішення про застосування нарахування і виплати індексованої комісії по депозитам на користь пов’язаної з банком юридичної особи в рамках розпорядження «Про реалізацію нового депозиту з виплатою винагороди у зв’язку з ростом курсу гривні до долару США» від 2013 року», – йдеться у повідомленні.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.