ВідновленняДонецька областьНовини

У кількох громадах Донеччини планують відновити освітлення вулиць

Керівники кількох громад Донецької області заявили про відновлення вуличного освітлення в темну пору доби.

Начальник Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Ключка повідомив, що ліхтарі в місті працюватимуть до 19:00.

«Є сьогодні доручення: до 19 години освітлювати громаду. На сьогоднішній день триває обстеження, в якому стані знаходяться лінії зовнішнього освітлення. Будемо намагатися в найкоротший термін вирішити це питання», – зазначив Юрій Ключка.

Про часткове відновлення вуличного освітлення повідомив і начальник Новогродівської МВА Олександр Шевченко. Вже відсьогодні в Новогродівці планується розпочати ревізію електромереж та поступове підключення. Освітлення відновиться на деяких вулицях міста, а ліхтарі працюватимуть до 19:00.

«За згодою військового командування на Донеччині дещо послабили світломаскувальний режим. Стосуються зміни саме вуличного освітлення», – сказав Олександр Шевченко.

У Покровській громаді освітлюватимуться деякі пішохідні переходи. За словами заступника начальника Покровської МВА Олексія Стебеля, для освітлення обираються центральні, небезпечні та найбільш навантажені ділянки. Усього ідеться про освітлення 36 пішохідних переходів з 85, що є в Покровській громаді.

«Досить небезпечно пересуватися темними вулицями, беручи до уваги, що мешканці ще й обирають темний верхній одяг. Це несе небезпеку усім учасникам дорожнього руху – як водіям, так і пішоходам. Нам дозволили увімкнути  освітлення пішохідних переходів у нашій громаді. Зокрема, це місто Родинське, місто Покровськ, там, де є небезпечні пішохідні переходи. Не всі, але центральні, які найбільш навантажені», – розповів Олексій Стебель.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.