Донецька областьЗакон і ПравоНовиниОкупація

Як отримати безоплатну правову допомогу на ТОТ та за кордоном

Українці, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях або за кордоном можуть отримати безкоштовну правову допомогу в онлайн-режимі.

Про це повідомляють «Вчасні Новини» з посиланням на Мінреінтеграції.

Скористатися такою можливістю можуть соціально вразливі верстви населення, які визначені відповідно до Закону України «Про безкоштовну правову допомогу».

Щоб отримати роз’яснення з питань права або скористатися послугами юриста, такими як підготовка процесуальних документів або представництво інтересів у суді, достатньо надіслати заяву на електронну адресу центру, який надає безкоштовну правову допомогу.

Як отримати правову допомогу онлайн

Щоб отримати первинну консультацію телефоном з юристом системи БПД потрібно:

  • зателефонувати до контактного центру 0 800 213 103 у будні з 8:00 до 18:00. (Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні)
  • зателефонувати з мобільного застосунку Telegram: https://t.me/+380677213103
  • подзвонити з-за кордону можна за номером +38 044 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку).

Письмову консультацію можна отримати в телеграм-боті «Безоплатна правова допомога (консультації)» — в меню бота оберіть «Написати юристу».

Готові правові консультації можна переглянути на довідково-інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalAid та у мобільних застосунках «Безоплатна правова допомога» або «Твоє право».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.