Донецька областьНовини

Святогірська громада цьогоріч буде без опалення, є проблеми й з дровами

Святогірська громада цьогоріч залишиться без опалення. По-перше, досі не відновлено газопостачання. По-друге, навіть якби газопостачання було відновлене, доступ до квартир багатоповерхівок є тільки на одну третину.

За словами начальника військової адміністрації, дуже багато людей поїхало, тож з 609 квартир на сьогодні є доступ тільки у 222 квартири. Подивитися, у якому стані опалення всередині квартири неможливо, що також призупиняє початок опалювального сезон. До того ж, у половині багатоповерхівок Святогірська мережі опалення розмерзлися — там розірвані труби. 

У приватному секторі цієї зими грітимуться завдяки індивідуальному опаленню. Влада обіцяє допомогти з пічками, вугіллям та дровами, але поки що невідомі об’єми такої допомоги. Тим більш, що й лісовики не можуть забезпечити деревиною через замінування лісів.

«Дрова національний природний парк неспроможний поставити, тому що там заміновано. І ми ще документи  тільки готуємо: ліміти, дозволи. Для того, щоб потім хоча б мінімум дров взяти, потрібно, щоб ми розміновували і поетапно запускали туди людей, щоб вони могли добувати деревину. А ми не можемо туди зайти. Розміновують екіпажі з розмінування кожного дня, але це дуже кропітка робота, дуже повільна. Але ми сподіваємось, що природа нас буде щадити, як і минулої зими», — розповів в.о. директора національного природного парку «Святі гори» Сергій Приймачук у коментарі Вільному радіо.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.