Офіційно: ЗСУ увійшли до Херсона, ГУР звернулося до окупантів

У п’ятницю, 11 листопада, Збройні сили України увійшли до Херсона, який з березня був окупований російськими військами.

«Друзі, цей день настав!!!! В Херсоні українські прапори! На центральній площі зібрались люди вітати наших військових!», — написав радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань.

Фотографії та відео наших захисників на Херсонщині масово публікують телеграм-канали.

Люди радісно зустрічають та вітають наших Захисників.

У Головному управлінні розвідки Міноборони звернулися до російських військових, яких командування покинуло на правому березі Херсонської області після відступу основного угруповання військ рф.

«Ваші командири закликають вас переодягатися у цивільний одяг і намагатися самостійно тікати з Херсона. Очевидно, це вам не вдасться. Шляхи відступу російських окупантів — під вогневим контролем української армії. Будь-які спроби протидіяти ЗСУ будуть припинені. Кожен російський військовослужбовець, який чинитиме опір, буде знищений. У вас є єдиний шанс уникнути загибелі — негайно здатися в полон», — заявили в розвідці.

У разі добровільної здачі в полон Україна гарантує противникові збереження життя та безпеку, харчування, медичну допомогу та можливість обміну.

Безпечно здатися в полон, попередньо обговоривши умови здачі з уповноваженими представниками українського командування, можна зателефонувавши за гарячою лінією державного проекту України «Хочу жити»: +38 066 580 34 98, +38 093 119 29 84.

Нагадаємо, що бойові дії в районі Херсона почалися з перших днів повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. Вже 1 березня місто було повністю окуповано російськими військами.

9 листопада росія була змушена оголосити про відступ з Херсону та виведення військ з правого берега Дніпра через активні дії ЗСУ.

Сьогодні, 11 листопада, в місто увійшли Збройні сили України. Херсон був звільнений після 256 днів окупації.

А це Чорнобаївка…

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.