Буде більше зброї та боєприпасів: Німеччина збільшить об’єм допомоги Україні

Німеччина буде нарощувати об’єми військової допомоги Україні. Вже найближчим часом і східний кордон України розглядатимуть в якості «флангу НАТО», тож постачати озброєння можуть почати саме Києву, а не Польщі.

Про це повідомив посол України у ФРН Олексій Макеєв.

Він зазначив, що німецький уряд розуміє потребу українських ЗСУ у зброї і незабаром планує нарощувати її поставки. Дипломат не розкрив деталей щодо конкретних видів озброєння, пояснивши тим, що не хоче тиснути на федеральний уряд. При цьому хоче спонукати Німеччину якомога швидше те, що планує.

«У прямій розмові нас запевнили, що буде більше зброї та боєприпасів… Тому що ми не маємо часу чекати більше зброї. Ми очікуємо від уряду більш оперативного реагування на наші конкретні пропозиції та запити. Я бачу, що тут є позитивна динаміка», – сказав він.

Макеєв також розповів, що Збройні сили України потребують зенітних систем, самохідних гаубиць, систем Gepard і боєприпасів. За його словами, наразі продовжується й діалог щодо можливого постачання танків Marder і Leopard, але остаточне рішення залежатиме від федерального уряду ФРН.

Дипломат також додав, що вже незабаром східний кордон України розглядатимуть в якості «флангу НАТО», тож постачати озброєння необхідно саме Києву, а не Польщі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.