МОЗ планує заборонити 35 лікарських засобів

Комісія МОЗ визначила 35 лікарських засобів, що підлягають тимчасовій забороні на застосування в Україні. Це пов’язано з участю у їх виготовленні розташованого в росії суб’єкта господарювання.

Зокрема, йдеться про 35 медпрепаратів, заявником яких є компанія ВАТ «Гедеон Ріхтер», Угорщина.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

«Ми маємо тиснути на ворога за всіма фронтами. Неприпустимо спонсорувати тероризм та продовжувати купляти ліки, фінансуючи тим самим країну-агресора, яка витрачає ці кошти на ракети й дрони-камікадзе, що летять на нашу землю. При цьому український ринок медикаментів має достатньо аналогів лікарських засобів, ліцензії на які ми відкликаємо. Тож пацієнти матимуть доступ до необхідного лікування», – зазначив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

Посадовець додав, що критерії, відповідно до яких ухвалюються рішення про відкликання ліцензій, є максимально прозорими та рівними. При цьому МОЗ готове обговорити їх з усіма зацікавленими сторонами, щоб забезпечити об’єктивність.

Серед заборонених лікарських засобів позначені такі препарати як Нормодипін, Калумід, Ніфуроксазид Ріхтер, Стугерон, Тебантин, Гропринозин, Диротон та інші. Всього вказано 35 найменувань, які тимчасово заборонять застосовувати в Україні.

Водночас МОЗ оприлюднив перелік аналогів, які пацієнти можуть застосовувати замість кожного з цих лікарських засобів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.