У ДПСУ розповіли, коли студентів випускатимуть за кордон на навчання

Українські студенти чоловічої статі наразі не можуть виїжджати за кордон для навчання в іноземних вишах.

Відновити пропуск прикордонники зможуть тільки після відповідних змін у постанові уряду, яка регламентує це питання на час воєнного стану.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Він прокоментував питання щодо українських студентів міжнародних вишів, які не можуть виїхати на навчання та наразі виграють судові позови проти ДПСУ.

«Прикордонники керуються нормами законодавства. Є постанова уряду, яка визначає порядок перетину кордону в тому числі на період воєнного стану. Категорія студентів не підпадає під пропуск на цей час для виїзду за межі України, і прикордонники цим керуються. Звісно, ми також подаємо апеляції на ті рішення, які ухвалюються. Поки не буде змін щодо цієї категорії громадян, і вони не будуть внесені в постанову уряду щодо порядку перетину кордону, прикордонники не пропускатимуть їх на виїзд з України», – розповів Демченко.

Речник ПДСУ також додав, що прикордонники продовжують виявляти спроби незаконно перетнути кордон чоловіками від 18 до 60 років. Такі випадки фіксуються в тому числі на пунктах пропуску, коли громадяни використовують підробні документи.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.