Війна в УкраїніНовини

У Повітряних силах розповіли про кілька типів тривог, які оголошують в Україні

Повітряну тривогу на території України можуть оголошувати з кількох причин. І це пов’язано не тільки із повітряною загрозою з боку окупантів рф.

Інформація про загрозу може надходити й від міжнародних партнерів.

Про це розповів спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що насамперед сигнали повітряної тривоги, які оголошують на території України, пов’язані з повітряними загрозами з боку армії рф. Але звучати вона може також у разі можливого  застосування балістичних ракет або іншого озброєння. Зокрема, така інформація може надходити від міжнародних партнерів.

Це все свідчить про те, що наразі можна говорити відразу про кілька типів тривог.

«На сьогоднішній день є кілька типів тривог. Вона може бути пов’язана і з повітряними загрозами, і з інформацією, яка надходить з різних джерел, у тому числі від міжнародних партнерів щодо ракетної небезпеки, щодо можливого застосування балістичних ракет або іншого озброєння», – зазначив Ігнат.

Спікер Повітряних сил ЗСУ також додав, що повітряні тривоги оголошуються, якщо є інформація щодо застосування реактивних систем залпового вогню, які ворог найчастіше застосовує на сході України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.