У Вільнюсі звільнятимуть учителів, які схвалюють агресію Росії в Україні

Муніципалітет Вільнюса схвалив звільнення освітян, які розповсюджують на уроках російську пропаганду та залишають у соціальних мережах записи на підтримку російського режиму, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

“За словами віце-мера Вільнюса Томаса Гульбінаса, керівництво шкіл має дбати про те, щоб такі вчителі не працювали у навчальних закладах, звільняти їх, не чекаючи на попереднє звернення батьків. Як повідомляється у заяві – це є однозначною позицією Вільнюського самоврядування”, – йдеться у повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що деякі вчителі вже подали заяви про звільнення та в школах не працюють, однак є застереження, що звільнення за власним бажанням не стане для них перешкодою, аби влаштуватися на роботу в іншій школі.

“Тому муніципалітет консультується з юристами щодо правового обґрунтування звільнення таких “педагогів”, щоб вони надалі не могли працювати у навчальному закладі”, – наголошується в повідомленні.

У Міносвіти повідомляють, що водночас свої рекомендації для таких випадків готує й Міністерство науки, освіти та спорту Литви.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.