1620 населених пунктів українські військові звільнили від окупантів від початку війни

Від початку повномасштабної війни українські військові звільнили 1620 населених пунктів. Тільки протягом останніх 10 днів було деокуповано 86 із них.

Про це написав радник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Сьогодні, 14 жовтня, він привітав усіх із Днем захисників та захисниць України. І заявив про вже 1620 деокупованих міст, сіл та селищ. 10 днів тому, 4 жовтня, Тимошенко повідомив про звільнення 1534 із них.

«Сьогодні важливе свято – День захисників та захисниць України. День Героїв, яких поважає уся країна і про подвиги яких чули у всьому світі. Вітаю усіх, хто боронить Україну, і пам’ятаємо усіх, хто віддав життя за Україну. Завдяки вам уже звільнено 1 620 населених пунктів від російських загарбників», – зазначив Тимошенко.

Таким чином, військовослужбовці Збройних сил України менше ніж за 2 тижні звільнили 86 населених пунктів. Більшість із них – 75 на Херсонському напрямку.

Нагадаємо, що 12 жовтня голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич заявив, що ЗСУ звільнили 5 населених пунктів на Херсонщині: Нововасилівку, Новогригорівку, Нову Кам’янку, Трифонівку та Червоне.

Глава Луганської ОВА Сергій Гайдай говорив про деокупацію щонайменше 7 населених пунктів у Луганській області. Українські захисники деокупували також і село Торське на Донеччині.

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ: Гайдай закликав мешканців ОРЛО евакуюватися

Керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону запевнила, що ЗСУ продовжують наступ у Херсонській області та змушують окупантів відступати на запасні рубежі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.