Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Росіяни навмисно б’ють по лікарнях Донеччини, використовуючи тактику Сирії

У Донецькій області цивільна та військова медицина максимально поєднана – це дає можливість надавати допомогу навіть тоді, коли привозять до 200 поранених за добу. При цьому росіяни обстрілюють цивільні лікарні та медиків, використовуючи психологічну тактику, яку вели в Сирії та в інших війнах

Про це розповіла голова фонду Smart medical aid Ірина Рибінкіна у програмі «Війна і волонтери», передають Вчасні Новини.

За її словами, у лікарнях Донеччини поєднана цивільна та військова медицини, тобто в кожній цивільній лікарні є первинна хірургічна група та система створення стабілізаційних пунктів. Вони завжди напоготові, оскільки буває до 200 пацієнтів за добу.

«Це може бути будь-який підвал, де створюють мініопераційну, щоб було недалеко від зони зіткнення, аби пацієнту можна було надати допомогу і проаналізувати, які є ушкодження. Далі сформовані великі збірні стабпункти, сформовані мобільні військові лікарні, які стоять в зоні евакуації. У них відбувається основна робота по стабілізації пацієнта, звідки далі їх евакуюють по Україні. Потік залежить від того, що відбувається. Може бути два пацієнти, може бути 200 пацієнтів за добу. Тому вони завжди є напоготові і завжди є в роботі», – розповіла Рибкіна.

Також вона зазначила, що фонд намагається повністю забезпечити прифронтові лікарні необхідним обладнанням та навчити персонал.

«Те, що відбувається в лікарнях у зоні зіткнення – це великий масштаб. До нас приходить багато запитів на ту чи іншу апаратуру. І завжди у нас запитання, а чи вмієте ви нею користуватися? Іноді запити приходять на одне, а ми починаємо спілкуватися з лікарнею, і з’ясовуємо, що потрібно зовсім інше. До прикладу, до нас нещодавно звернулися за каретою швидкої допомоги для одного з підрозділів, ми почали спілкуватися і виявилося, що їм потрібно обладнати повністю їх первинно-хірургічну групу. Нарахували мінімальне обладнання на шість мільйонів гривень. Тому що все, що у них  є в наявності – два наркозних апарати. Але їм дали завдання розгорнути цю первинно-хірургічну групу», – додала голова фонду Smart medical aid.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.