МЗС Туреччини щодо ескалації російської агресії: Ми не приймаємо чиєїсь сторони

У Міністерстві закордонних справ Туреччини заявили, що Анкара зберігає нейтралітет щодо стосунків Москви та Києва

Про це заявив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу телеканалу NTV, передає «Інтерфакс-Україна».

Подробиці. У МЗС Туреччини заявили, що мирній обстановці в Чорному морі перешкоджає напруженість між Росією та Україною. Проте Анкара зберігає нейтралітет щодо стосунків Москви та Києва,

«Ми не приймаємо чиєїсь сторони. Наша позиція заснована на відкритому і конструктивному підході», – сказав він.

Міністр зазначив, що мирній обстановці в Чорному морі на даний момент перешкоджає напруженість між двома країнами, проте «ми хочемо, щоб Чорне море було морем миру», – додав Чавушоглу.

Крім того, він підтвердив, що США скасували прохід своїх військових кораблів в Чорне море.

Нагадаємо. Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що виступає проти наростання напруги у Чорноморському регіоні, не визнає анексії Криму та готовий надати будь-яку допомогу.

Ракетні есмінці США Donald Cook і Roosevelt, пройшовши протоку Гібралтар, увійшли в акваторію Середземного моря. За даними МЗС Туреччини, кораблі повинні були увійти в Чорне море 14 і 15 квітня.

У міністерстві закордонних справ Росії назвали провокацією прямування кораблів Військово-морських сил США в Чорне море.

13 квітня американський президент зателефонував президенту РФ і висловив стурбованість щодо нарощування військових сил РФ в окупованому Криму та на кордонах України. Він також закликав Росію до деескалації конфлікту.

Вже 14 квітня видання Hurriyet з посиланням на свої джерела в МЗС Туреччини повідомило, що зміна маршруту кораблів сталася на наступний день після переговорів президентів Росії і США Володимира Путіна та Джозефа Байдена. Есмінці «Дональд Кук» і «Рузвельт» ВМС США в середу, 14 квітня, призупинили свій рух в сторону Чорного моря. Обидва американські військові кораблі мали пройти протоки і до 5 травня залишатися в Чорному морі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.