CуспільствоГуманітарна допомогаДля переселенцівНовини

Де переселенцям шукати допомогу у вересні: списки організацій та варіанти підтримки

З початку повномасштабної війни багато організацій̆ та фізичних осіб організували видачу гуманітарної̈ допомоги. Особливо актуальною вона стала для внутрішньо переміщених осіб, яких стало дуже багато в країні.

Проте з часом такої допомоги стає все менше, а потреби залишаються.

Пропонуємо дізнатися, куди можна звернутися у вересні, щоб отримати необхідну підтримку.

Допомога від ООН

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні у партнерстві з благодійним фондом «Право на захист» надають одноразову виплату в розмірі 2220 гривень щомісячно на особу протягом 3 місяців.

Подати заявку можуть вразливі ВПО, постраждалі від воєнних дій у певних регіонах, а також ті, хто повернувся до свого постійного місця проживання, зокрема, й з-за кордону.

Детальну інформацію та адреси пунктів реєстрації можна дізнатися на сайті фонду.

Допомога від Caritas Ukraine

Приймаються заявки на отримання багатоцільової грошової допомоги для ВПО у межах реалізації проєкту «Гуманітарна допомога для людей, які постраждали від війни в Україні» за підтримки Nachbar in Not та Caritas Österreich.

Отримати допомогу можна у 8 локаціях — Жовква, Коломия, Стрий, Одеса, Полтава, Нововолинськ, Тернопіль, Івано-Франківськ. Для реєстрації та участі в програмі грошової допомоги зв’яжіться з представниками фонду за номером: (095) 295 33 31.

Допомогу у розмірі 6660 грн на особу, але не більше 4 грантів на родину, можуть отримати лише люди з І чи ІІ групами інвалідності за умови відповідності всім перерахованим критеріям:

  • сім’я евакуйована з територій, окупованих після 24 лютого 2022 р, або з територій, що на даний момент є зоною проведення активних бойових дій;
  • головою домогосподарства є жінка;
  • в сім’ї є неповнолітні діти;
  • в складі сім’ї (мати, батько та діти) є людина з інвалідністю І-ІІ груп або дитина з інвалідністю віком до 18 років, або людина з важкими фізичними чи психічними обмеженнями;
  • дохід сім’ї, включно з виплатами для ВПО, не перевищує 5860 грн на місяць на одного члена сім’ї;
  • важкі побутові умови;
  • жоден з членів сім’ї не отримував фінансову допомогу від благодійних організацій протягом останніх 3 місяців.

Допомога від благодійного фонду «Мама моя»

Благодійний фонд «Мама моя» надає цільову фінансову допомогу для вразливих категорій жінок, які опинились у скрутному становищі через російську агресію в Україні, починаючи з 2014 року.

Заявку на участь у програмі можуть подати жінки:

  • чоловіки та/або діти яких загинули в зоні проведення бойових дій;
  • чоловіки та/або діти та/або батьки яких оголошені померлими або визнані безвісти зниклими внаслідок російської агресії;
  • чоловіки та/або діти та/або батьки яких служать у Збройних силах України, силах територіальної оборони, добровольчих угрупуваннях в зоні проведення активних бойових дій;
  • житло яких було знищено та/або пошкоджено внаслідок російської агресії;
  • які мають чинну банківську картку, емітовану АТ КБ “Приват Банк”;
  • які надали згоду Фонду на обробку персональних даних.

Допомога переселенцям в Україні поштою

Громадська організація «Український код» надає продуктові набори та дитячі суміші. Щоб отримати допомогу, необхідно заповнити форму та під час отримання посилки оплатити послуги доставки «Нової Пошти».

Благодійний фонд «Хочу допомогти» надає найнеобхіднішу допомогу постраждалим від війни та переселенцям. Потрібно заповнити форму для обробки даних, а заявки обробляються у порядку автоматичної черги

«Фонд союзників світу» надає всебічну допомогу тим, хто її потребує. Аби отримати допомогу, треба заповнити коротку форму. У заявці потрібно вказувати, які самі потреби ви маєте. Пріоритет надається:

  • ЗСУ (і ТрО);
  • медичним установам;
  • внутрішньо переміщеним особам;
  • особам, які постраждали від військових дій;
  • притулкам для тварин.

Волонтерська спілка «Поруч» відкриває реєстрацію на допомогу двічі на місяць — це основна та додаткова реєстрація. Основна реєстрація відкривається для тих, хто ніколи нічого не отримуав раніше. Додаткова реєстрація для тих, кому в минулі видачі якихось позицій не вистачило чи не вдалось зареєструватись. Анонс на відкриття реєстрації на допомогу розміщують на сторінці спілки в Instagram та Telegram.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.