Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Доба на Донеччині: ЗСУ звільнили Андріївку та мають успіх в районі Кліщіївки

14 вересня окупанти обстріляли Красногорівку, поціливши в будинок молитви. Місцева жителька дістала поранення.

Сили оборони продовжують стримувати ворога на складних ділянках Донеччини та ведуть наступальні дії. Зокрема, офіційно підтвердили, що звільнили Андріївку та мають успіх у районі Кліщіївки.

За інформацією Донецької ОВА, упродовж доби жертв серед цивільних немає, одна людина дістала поранень.

На Волноваському напрямку пошкоджено 4 будинки у Новоукраїнці. Вугледар зазнав 35 обстрілів і 2 авіаударів.

На Донецькому напрямку протягом ночі відбувалися обстріли Авдіївки та околиць Очеретинської громади. У Красногорівці поранено 1 людину.

На Горлівському напрямку у Часовоярській громаді пошкоджено 11 багатоквартирних будинків, 3 приватні будинки і 3 господарчі споруди. Костянтинівська громада зазнала 7 обстрілів: пошкоджено 4 приватні будинки і завод у Костянтинівці, господарчі приміщення в Іванопіллі і 3 приватні будинки у Новодмитрівці. У Торецькій громаді пошкоджено 3 будинки: 2 у Неліпівці і 1 у Дружбі.

На Лисичанському напрямку під вогнем 3 вулиці у Сіверську і 3 вулиці у Переїзному Званівської громади. Зафіксовано 10 обстрілів Лиманської громади.

Ситуація уздовж лінії фронту на Донеччині

За даними Генштабу України, ЗСУ звільнили Андріївку та мають успіх у районі Кліщіївки.

На Бахмутському напрямку противник не полишає спроб прорвати оборону Збройних Сил України в районі Богданівки. Своєю чергою Сили оборони України під час наступальних дій мали частковий успіх у районі Кліщіївки. Під час штурмових дій мали успіх і оволоділи Андріївкою Донецької області, завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах Ласточкиного та Авдіївки Донецької області. Там, протягом минулої доби ворог здійснив близько 10 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Крім того, всі атаки ворога в районі Мар’їнки Донецької області обернулися для окупантів значними втратами як у живій силі, так і в техніці.

На Шахтарському напрямку українські воїни утримують ініціативу, тиснуть на ворога, проводять штурмові дії та відвойовують нашу землю.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.