Cуспільство

У Слов’янську відновлюються тренування з дитячого футболу

9 грудня у Слов’янську відновив свою роботу футбольний дитячий клуб «Тор».

«Мені дуже хочеться підтримати дітей та показати, що мирне життя продовжується попри все», – каже директор клубу Владислав Савченко.

Під час тренувань вони не говорять про війну. У цей період часу вона просто відходить на другий план. Діти та тренер просто отримують задоволення від занять та спілкування. Як це було раніше.

«Діти повністю віддаються тренуванням і зосереджуються на грі. Вони отримують не тільки фізичні якісь навантаження, підтримують активне життя, а й психологічно налаштовуються на позитив, перемоги, успіх. Мені здається, що саме це сьогодні дуже важливо і для них, і для мене, як тренера», – розповів Владислав.

До повномасштабної війни тут займалося приблизно 70-80 дітей віком від 5 до 15 років. Сьогодні на тренування приходять 16 дітей, з яких більше половини – новенькі.

«До нас приходять діти, які вже займалися та не займалися до початку війни футболом. Поки що створили одну групу, але кількість бажаючих тренуватися збільшується. Вже є дзвінки, попередні записи дітей, які планують розпочати заняття після Нового року. Будемо тоді вже розділяти всіх на дві групи – для дітей молодшого віку та трохи старших», – зазначає тренер.

Заняття проходять у світлий проміжок дня, тому тренування не залежать від наявності чи відсутності електроенергії. Задля безпеки дітей тренуються у місці, поряд з яким знаходиться бомбосховище, адже найголовніше сьогодні – безпека.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.