Ганна Маляр спростувала повідомлення про мобілізацію та пояснила, чому не варто слухати Арестовича

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр 14 грудня прокоментувала свої попередні слова щодо мобілізації.

«Якщо ви бачите сьогодні заголовки про ніби-то анонсовану мобілізацію – це неправда, яку сліпо поширюють навіть не перевіряючи першоджерело», – написала вона.

За її словами, неможливо спрогнозувати, чи буде продовження мобілізації, оскільки це залежить від ходу війни. А оголошує мобілізацію тільки президент України відповідним Указом.

Вона також нагадала, що загальна мобілізація в Україні триває з 24 лютого 2022 року. Її періодично продовжують указами Президента через триваючу широкомасштабну збройну агресією росії проти України на 90 днів.

«Зараз її продовжено з 21 листопада на 90 днів (Указ від 7 листопада 2022 № 758). Мобілізаційні потреби(кількість) залежать від декількох факторів. Потребу розраховують військові», – зазначила вона.

В ефірі «Єдиних новин» заступниця міністра оборони також зазначила, що недостатньо слухати розповіді радника Офісу президента Олексія Арестовича, щоб достеменно знати, що відбувається на фронті.

«Ми відступаємо або наступаємо, рухаємося чи стоїмо? Це професійна мова військових, інакше вони говорити не вміють. Наприклад, у нас у Міноборони є мобілізований письменник, який перекладає зведення людською мовою. Пояснення потрібні. Але офіційна позиція може бути лише від уповноважених осіб. В Україні свобода слова і ми можемо пишатися, що зберігаємо її навіть під час такої гарячої війни», — сказала Маляр.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.