МОН каже, що за парти 25 січня повернуться не всі

Міністр освіти Сергій Шкарлет заявив, що ухвалення остаточних рішень з цього питання не залежить від нього особисто.

Про це Шкарлет написав у своєму Telegram-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами міністра освіти, він розраховує, що після локдауну молодші школярі повернуться до повноформатного навчання, а старші – до змішаної форми за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації.

«Запитання, яке найчастіше чую протягом останнього тижня, звучить приблизно так: «Чи повернуться діти до шкіл і коли це станеться?» Особливо воно актуальне для батьків учнів 1-4 класів, які зараз опинилися у складній ситуації вибору між роботою та потребою допомагати дітям із навчанням», зазначив міністр.

На думку міністра, принаймні молодші класи після завершення посилених карантинних обмежень зможуть повернутися до повноформатного навчання. Проте старша школа може проводити навчання за змішаною формою і тільки за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації в країні.

«На жаль, ухвалення остаточних рішень з окресленого питання не залежить від однієї особи – міністра освіти і науки або міністра охорони здоров’я», – зауважив він.

Шкарлет підкреслив, що поділяє позицію та прислухається до аргументів фахівців, епідеміологів, лікарів, рекомендації яких ґрунтуються на моніторингах епідемічної ситуації в країні.

«Саме тому МОН та МОЗ перебувають у постійній комунікації. Щиро сподіваюсь, що найближчим часом статистика захворюваності на COVID-19 та спроможність медичної системи стримувати епідемічні хвилі все-таки дозволять нам рекомендувати місцевій владі частково повертати дітей до звичного формату навчання. Як скоро це станеться, залежить від кожного з нас та нашої сумлінності під час дотримання карантинних вимог», – підкреслив він.

Він також додав, що про перебіг перемовин і консультацій із вищезазначеного питання інформуватиме надалі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.