Обстріли з боку російських військ стали хаотичними через неможливість дати відсіч українській армії – начальник поліції Київської області

В Ірпені тривають активні бойові дії та діють ворожі ДРГ, з Бучі надходить інформація про вчинення ворогом майнових та насильницьких злочинів, у Броварському районі ворог окупував кілька сіл, повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

У четвер на брифінгу в Києві Нєбитов повідомив, що в середу російські війська вперше обстріляли с. Нові Петрівці. “Абсолютно мирне село, без будь-яких військових об’єктів. Влучили у приватні будинки, у магазин та об’єкти соціальної інфраструктури. Жодних військових там не було”, – повідомив Нєбитов.

Щодо Ірпеня, то, за словами начальника поліції області, там відбуваються активні бойові дії. “Ворог там мав певні оборонні позиції, які певним чином зруйновані. Перебудова своїх військ, створення ДРГ дає їм змогу діяти підло на всій території Ірпеня. Тому і є проблеми із розстрілом журналістів, цивільних – ворог раптово з’являється з лісосмуги чи в інших місцях”, – розповів він.

У Бучі, за словами Нєбитова, також багато російських військ, які продовжують чинити опір ЗСУ. “Ми постійно отримуємо інформацію про скоєння там злочинів: від майнових до насильницьких”, – сказав Нєбитов.

Відповідаючи на запитання про те, чи фіксують специфічні злочини з боку російських військових, він наголосив, що факти розстрілу цивільного населення вже є специфічними злочинами. “Щодо зґвалтувань, то таку інформацію ми бачили із соціальних мереж. Але наразі офіційно ця інформація не підтверджена. Немає звернень до поліції щодо таких фактів”, – зазначив начальник поліції області. Водночас він наголосив, що поліція наразі не може отримувати стовідсоткову інформацію з окупованих територій.

За словами Нєбитова, у російських солдатів закінчується їжа і вода, вони мародерствують у пошуку їжі. “Просуватися вперед у них бажання немає, тому що є серйозна збройна відповідь Збройних сил України”, – наголосив начальник поліції області.

“Підтримки місцевого населення в окупанта немає. Є партизанський рух, завдається максимальна шкода військовим від місцевого населення, тому вони розуміють, що припустилися великої помилки, приїхавши в Україну”, – наголосив він.

“Останніми днями ми спостерігаємо, що обстріли ведуться хаотично, ми фіксуємо руйнування цивільних об’єктів, об’єктів соціальної та гуманітарної інфраструктури… Або їм це приносить задоволення, або це залякування населення. Але наших людей вони не залякають. З кожним обстрілом ми стаємо ще більш об’єднаними. Немає вже ударів по якихось військових об’єктах, вони не можуть дати гідну відсіч Збройним силам України, тому від злості чи невпевненості б’ють по цивільних об’єктах”, – наголосив Нєбитов.

Говорячи про ситуацію в Броварському районі Київської області, Нєбитов повідомив, що в самих Броварах місцеві органи влади, поліція працюють у звичайному режимі. “Але є проблемні питання щодо Богданівки, Шевченкового та Перемоги, де фактично окупація російськими військами. Звідти ми отримуємо інформацію про безчинства, вчинення злочинів”, – додав начальник поліції області.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.