ВідновленняДонецька областьНовини

У Слов’янському сквері «Мрія» створили калинову алею

У Слов’янському сквері «Мрія» висадили 20 кущів калини, створивши символічну алею у прифронтовому місті Донеччини.

Ініціатором виступив благодійний фонд «Слов’янська мрія», завдяки якому і з’явився сквер «Мрія» після деокупації міста у 2014 році.

Щоб втілити цю ідею в життя потрібно було хоча б 10-12 саджанців калини, зазначила виконавча директорка БФ «Слов‘янська мрія» Євгенія Алфімова. За її словами, калину для створення алеї обрали через те, що це довічний та один з найкрасивіших символів нашої країни. Сам сквер майже одразу після створення став улюбленим місцем відпочинку, де часто проводяться й різні активності та заходи.

Організатори звернулись до містян з проханням допомогти саджанцями. А вже за кілька днів  місцеві жителі принесли не тільки їх, а й інші рослини. Зокрема, принесли вирощені власноруч горіхові дерева та кущі юки. Так 15 жовтня народився «Калиновий гай».

«Дуже приємно, що стільки людей долучилися до нашої мрії, а значить гай буде рости, квітнути і радувати. А ми про нього будемо піклуватися і сподіваємося, що це стане іще одним кроком до перемоги і до миру в нашій рідній країні», – розповіла керівниця гурту «Калинові грона» та ініціатор ідеї створення калинового гаю Светлана Яковенко, яка також є члена БФ «Слов‘янська мрія».

Висаджували рослини не тільки місцеві жителі Слов’янська. До них приєднались і переселенці. Зокрема родина з Бахмута – Тетяна Миколаївна Бурикіна та Ерьомко Микола Іванович, які живуть в місті понад рік та беруть активну участь в житті громади. Вони допомагають годувати нужденних у соціальній їдальні, крім того, Микола Іванович навчає дітей художньому мистецтву в офісі фонду «Слов’янська мрія». Крім того, у вересні до дня міста Слов’янськ він провів персональну виставку графічних картин, на яких зображені відомі будівлі Бахмута та Слов’янська у приміщенні фонду та в Юрті Незламності.

«Звісно, ми не будемо на цьому зупинятись. Цей сквер має стати яскравим і живим, щоб сюди хотіли приходити люди. А ще хочеться, щоб після перемоги тут частіше проводились ті чи інші заходи. Ми вже це робимо. Наприклад, влітку проводили тут квести для дітей. Займаємось йогою. Співаємо. Через війну не можемо збирати велику кількість людей, але віримо, що після Перемоги тут буде активний простір, де кожен знайде для себе те, що йому до душі», – сказала у коментарі Вчасним Новинам виконавча директорка БФ «Слов’янська мрія» Євгенія Алфімова.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.