Британія планує направити у Чорне море військові кораблі на знак підтримки України

Наступного місяця Велика Британія планує відправити у Чорне море два військові кораблі на знак солідарності з Україною на тлі нарощування військ Росії.

Про це повідомляє The Sunday Times на джерела у Військово-Морських силах Великої Британії, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Про наміри Великої Британії повідомили після того, як нещодавно США скасували відправлення двох своїх військових кораблів у Чорне море. У Міноборони США обіцяли зробити це на знак підтримки України на тлі того, що Росія нарощує свою військову присутність на кордоні з Україною.

«Два військові кораблі відправляють у Чорне море, щоб продемонструвати підтримку Києву та НАТО на тлі ситуації з нарощуванням російської військової присутності на кордонах з Україною», –зазначили джерела.

Зазначається, що відправити планують один есмінець типу 45, озброєний зенітними ракетами, та протичовновий фрегат типу 23. Кораблі відокремляться від групи авіаносців Королівського флоту в Середземному морі та через протоку Босфору попрямують у Чорне море.

Окрім того, на судні «Королева Єлизавета» у готовності будуть гелікоптери для боротьби з підводними човнами та винищувачі-бомбардувальники.

Нагадаємо. Раніше стало відомо, що у Міноборони США вирішили направити два військові кораблі у Чорне море, проте Пентагон скасував потенційний транзит Чорним морем двох есмінців через побоювання стосовно ескалації конфлікту між Росією та Україною.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.