Звільнили викладача морського університету, який назвав українську мову мовою «окупантів і фашистів»

Викладач морського фахового коледжу Одеського національного морського університету Олександра Макаренка раніше потрапив у «мовний» скандал у Фейсбуці

Подробиці. У Чорноморську Одеської області звільнено з посади викладача морського фахового коледжу Одеського національного морського університету Олександра Макаренка. Раніше він назвав українську мову в соцмережі Фейсбук мовою «окупантів і фашистів».

Про звільнення педагога повідомив директор коледжу Леонід Жуха.

«Сьогодні, 18 травня, видано наказ по коледжу, яким звільнено з посади викладача Олександра Макаренка, згідно з п.3 ст.41 КЗпП України – за вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, несумісного з продовженням даної роботи», – повідомив він.

Перед цим, в коментарі до допису в Фейсбуці щодо запровадження нових правил української мови Макаренко назвав її мовою «окупантів і фашистів». Така заява викликала шквал обурення у користувачів мережі. Дехто звернувся до Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя.

Реагуючи на «мовний» скандал, заступник директора з освітньо-виховної роботи коледжу Наталія Федорова заявила журналістам про «неприйнятність таких публічних висловлювань з боку викладача навчального закладу», що пропагує ненависть до державної мови.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.