Війна на сході УкраїниНовиниРускій воєнний корабель

Будинки палають, а люди живуть. У Вугледарі залишаються близько 300 жителів (фото, відео)

У місті Вугледар Донецької області досі перебувають близько 300 людей. Вони відмовляються їхати та залишати те, що залишилося від колись чудового, красивого та затишного міста.

Сьогодні місто зруйновано повністю. Будинки палають щодня. Навколишні поля заміновані…

І попри те, що місто знаходиться під постійними обстрілами з боку окупантів, тут живуть люди.

А ще – проводиться евакуація, яка більше нагадує вмовляння виїхати та врятувати життя.

Займається евакуацією капелан Олег Ткаченко, який до початку повномасштабної війни, розв’язаної росією, кілька років жив у Вугледарі разом із родиною.

Крім того, що він від початку активних військових дій регулярно вивозить тих, хто все ж таки прислухається до здорового глузду та погоджується на евакуацію, Олег регулярно привозить допомогу тим, хто все ще залишається жити в цих руїнах.

І постійно закликає людей пам’ятати про ціну, яку платить Україна за свою свободу та незалежність, та єднатися у спільній боротьбі проти ворога.

Цього разу до Вугледара у нього була спільна поїздка з командою Koridor UA.

Евакуювати вдалося двох людей. А ще – доставити 750 л питної води та 300 хлібів (3 літри на людину та 1 хліб + деякі спеціальні пакети).

Місцеві попереджають про залишки фосфорних бомб та підтверджують, що тут постійно горить житло, хоч вже і немає чим горіти.

«Під час огляду церкви було очевидно, що вона вже не горить. Але якщо придивитися, то можна побачити, як повітря всередині все ще рве від тепла», – розповідають волонтери.

Та повертаються у Покровськ, щоб разом із капеланом Олегом Ткаченко підготуватися до чергової поїздки.

(Щоб подивитись фото гортайте стрілочкою)

(фото та відео Koridor UA)

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.