Донецька областьНовини

Як сьогодні виглядає «Музей етнографії української Слобожанщини» у селі Маяки (фото)

«Музей етнографії української Слобожанщини» у селі Маяки Донецької області вистояв попри серйозні обстріли населеного пункту з боку окупаційних військ рф.

Приватний музей української культури створив у селі Маяки мешканець Слов’янська, краєзнавець Геннадій Киркач понад 10 років тому.

За відвідування музею грошей не брав, адже створював для того, щоб знайомити людей з історією рідного краю. Він самостійно збирав та відновлював експонати аби зберегти історію та показати їх відвідувачам.

В музеї можна відвідати одразу три експозиції: старожитностей, вишиванки й кераміки. Тут розташувалися різноманітні будівлі та споруди, серед яких чимале місце займають традиційна слобожанська хата ХІХ століття, яка добре зберіглася та пережила навіть обстріли під час повномасштабної війни. Зберіглась і капличка в стилі українського бароко на честь Архістратіга Михаїла.

Відвідувачі також можуть побачити тут дві сигнальні вишки (маяки), одна з яких імітує такі, із яких подавалися димові сигнали, а друга є відтворенням звукової – на таких в старі часи висів дзвін для передачі звукових сигналів.

У Музеї побувала та поділилася фотографіями Валерія Костюшко

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.