Донецька областьЕвакуаціяНовини

З села Торське на Донеччині евакуювали всіх дітей

З села Торське на Донеччині евакуювали всіх дітей разом із батьками. Наразі ще у восьми населених пунктах, в яких оголошено примусову евакуацію, залишились 65 дітей.

Про це Суспільному розповіла начальниця відділу комунікації Головного управління поліції в Донецькій області Олександра Гаврилко, передають “Вчасні Новини”.

На початку серпня село увійшло до переліку населених пунктів Донецької області, які розташовані поблизу районів, де ведуться бої, тоді в Мінреінтеграції повідомили про евакуацію дітей ще з дев’яти пунктів регіону.

“У двох населених пунктах Лиманської громади залишаться 15 дітей, в Ямполі — двоє, у Зарічному — 13”, — розповіла Олександра Гаврилко.

Лиманська громада розташована у Краматорському районі Донеччині. В цьому районі обов’язкова евакуація триває у ще одній громаді — Миколаївській.

“У Миколаївській громаді Краматорського району, а саме в Opixyвaтці, Никонорiвці, Малинiвці, Тихонiвці, Васютинському, Рай-Олександрiвці триває обов’язкова евакуація дітей. Загалом у вище згаданих восьми населених пунктах залишились 65 дітей”, — додала Гаврилко.

За її словами, поліцейські відвідали всі родини з дітьми у цих населених пунктах.

“Деяким родинам допомагає евакуюватись екіпаж “Білий янгол”, деякі їдуть транспортом місцевих громад, а є родини, які самі виїздять”, — розказала начальниця відділу комунікації Головного управління поліції в Донецькій області.

За даними Лиманської МВА, на сьогодні з населених пунктів, які підпадають під обов’язкову евакуацію, вивезли 16 дітей разом з батьками.

“Одна із родин виявила бажання евакуюватися до Києва. За координацією служби у справах дітей, екіпажем “Білих янголів” їх доправили Лимана, а далі волонтери БФ “Save Ukraine” доставили сім’ю до міста Київ, безплатно поселили та забезпечили продуктами, засобами гігієни, кухонним інвентарем тощо”, — йдеться у повідомленні МВА.

Загалом за рік з Донеччини до безпечних регіонів перемістилися понад 87 тисяч громадян, серед яких понад 10,7 тисяч дітей і понад 3,7 тисячі маломобільних людей.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.