15 років під вартою проведе житель Лиману, який співпрацював з окупантами

Жителя м. Лиман на Донеччині винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Прибічник російської ідеології добровільно та охоче надсилав інформацію з даними про місця розташування ЗСУ, координати місцезнаходження бомбосховища та намагався зіпсувати автівки українських захисників.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора, передають Вчасні Новини.

У суді прокурор довів, що прибічник російської ідеології був невдоволений деокупацією м. Лиман.  У травні цього року він зв’язався зі своїм знайомим, з яким колись навчався у школі, а зараз є навідником танкової роти тактичної групи «Купол» однієї з мотострілкових бригад т. з. «днр».

«Під час спілкування у забороненій російській соцмережі засуджений охоче надсилав йому інформацію з даними про місця розташування ЗСУ й блокпосту на території населеного пункту. В одному з таких повідомлень чоловік розкрив координати місцезнаходження бомбосховища, у якому ховались люди», – зазначили в прокуратурі.

Крім того, чоловік зізнався, що спеціально розкидав по дорогах саморізи аби пробити шини автівок українських захисників. «За таку «відданість» окупаційна адміністрація призначила його звичайним комірником одного з місцевих складів».

Колаборанта засуджено до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, пов’язаною із виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування, строком 15 років та з конфіскацією майна.

На вирок суду мешканець м. Лиману, який так і не визнав свою провину, чекав під вартою.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.