Війна на сході Українидеокуповані територіїДонецька областьНовини

У ЗСУ розповіли, як розгортатимуться події після звільнення Кліщіївки

17 вересня Сили оборони України повністю звільнили Кліщіївку, що на південь від Бахмута на Донеччині. Деокупація цього населеного пункту відкриває можливість для звільнення Бахмута від окупантів. Проте сценарій бойових дій зміниться.

Про це сказав в ефірі телеканалу «Еспресо» майор, заступник командира 3-ої окремої штурмової бригади ЗСУ Родіон Кудряшов, передають Вчасні Новини.

«Після звільнення від окупантів Кліщіївки сформовано плацдарм. Вирівняна лінія фронту, що дає змогу будувати логістичні шляхи й сполучення. Користуючись висотами й населеними пунктами, які є під контролем ЗСУ, відкривається шлях до наступних кроків щодо звільнення Бахмута», – підкреслив Кудряшов.

За його словами, на Бахмутському напрямку ворог не полишає спроб поновити своє втрачене положення.

«Переходячи до контрзаходів, за допомогою великої кількості боєприпасів, окупанти намагаються видавити ЗСУ зі звільнених позицій. Але плани ворога руйнуються. ЗСУ мають ініціативу на передньому краї», – наголосив Кудряшов.

Керівник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі «Ми – Україна» зазначив, що прорив оборони на Бахмутському напрямку став для ворога сюрпризом. Надалі наші оборонці очікують зміни характеру боїв, тому що це вже буде інша місцевість.

«Для противника явно це було неочікуваною ситуацією, такий успіх ЗСУ, тому подивимося, якими будуть їх подальші плани… Бахмут для них зараз є визначальною точкою», – розповів Євлаш.

Він також зазначив, що сценарій бойових дій зміниться, адже Силам оборони більше не треба вести міські бої за кожен дім чи поверх.

«Великих населених пунктів далі немає. Далі йдуть посадки і траса. В урбанізованій місцевості важче вести бойові дії. Це інший вид боротьби. Далі зміниться сценарій бойових дій», – зауважив Керівник пресслужби Східного угруповання військ.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.