Події

РФ здійснила щонайменше 49 літаковильотів для завдання ударів по Україні – Міноборони України

Росія здійснила щонайменше 49 літаковильотів для завдання ударів по Україні, повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

“З метою ураження об’єктів на території нашої держави противник здійснив щонайменше 49 літакових вильотів силами оперативно-тактичної та дальньої авіації Повітряно-космічних сил Збройних сил Росії”, – сказав Мотузяник на брифінгу в медіацентрі “Україна” в Києві у вівторок.

Водночас речник погодився з інформацією у ЗМІ про те, що “битва за Донбас” між Україною та РФ розпочалася.

“Так, ми можемо про це говорити, оскільки ми спостерігаємо активізацію наступальних дій російської армії на всій лінії зіткнення на сході України”, – зазначив Мотузяник.

Він наголосив, що основна мета РФ – повний розгром підрозділів Збройних сил України, встановлення контролю над територіями Донецької та Луганської областей, а також утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Мотузяник повідомив, що для швидкого повернення до ладу пошкодженого в боях озброєння та військової техніки на тимчасово окупованій території Криму противник розгорнув логістичний центр та польовий район її ремонту та відновлення.

“За даними нашої розвідки, наразі там триває ремонт понад 70 одиниць бронетехніки та артилерійських систем”, – розповів він.

Речник Міноборони також звернув увагу на те, що на виконання завдань у Чорному морі перебувають чотири російські носії ракет типу “Калібр”, їхні сумарний ракетний залп на цей момент становить щонайменше 28 ракет.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.