В Україні порушили кримінальне провадження проти трьох шахістів Росії та президента ФІДЕ через заклики до війни – Мінспорту

Міністерство молоді та спорту повідомляє, що в Україні розпочали кримінальне провадження за фактами поширення трьома шахістами Росії та президентом Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) закликів до війни та зазіхання на територіальну цілісність України.

“За фактами поширення громадянами РФ Анатолієм Карповим, Сергієм Карякіним, Сергієм Шиповим і Аркадієм Дворковичем (президент ФІДЕ) закликів до війни та посягання на територіальну цілісність України, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України розпочато кримінальне провадження”, – йдеться у повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що досудове розслідування здійснюють слідчі Управління Служби безпеки України у Києві та Київській області.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.